KMS gets dirty

 

Petri ja Tomi kävi kokeilemassa Heinolassa ääriolosuhteissa miten MX taittuuu asfalttikauden jo päätyttyä.

 

 

 

Heinolassa ajettiin 15-16.9 MX-liigan viimeinen osakilpailu. Tiimistä viivalle asettuivat Tomi ja Petri. Tomi oli liikkeellä 450  nelari hondalla ja Petri 500 2t service hondalla. Molemmat ajoivat MXH-luokassa. Tähän luokkaan oli ilmoittautunut kunnioitettavat 52 kuljettajaa. Puomilla tuli siis olemaan tiivis tunnelma. Tomilla edellisestä crossikisasta olikin päässyt kulumaan jo 9 vuotta. Petri haki puolestaan ensikosketusta crossikilpailujen ihmeelliseen maailmaan.

Aika-ajojen jälkeen kuskit eivät oikein osanneet päättää itkeäkö vai nauraa. Rata oli pinnoitettu viikon sateiden johdosta 40 cm:n kuravellillä. Kuraa oli sen verran paljon, että isoilla pyörilläkin sai antaa kaasua oikein kunnolla eteenpäin pääsemiseksi. Pesupaikalla olikin aika-ajojen jälkeen ruuhkaa, kun kuraa yritettiin irroittaa pyöristä ja kuljettajista. Kilpailueriin kuskit starttasivatkin kuitenkin positiivisin mielin.

Ensimmäisessä erässä Petrin positiivisuutta koeteltiin oikein kunnolla, kun hondasta hirtti kaasu hyppyriin tultaessa. Ilmeisesti kuraa oli päässyt kaasukahvan väliin, joka aiheutti kaasun jumiutumisen. Tästä seurasi ehdottomasti koko kilpailun näyttävin ilmalento, jossa kuljettaja ja pyörä laskeutuivat parinkymmenen metrin päähän toisistaan. Vaikka kuski selvisi kuin ihmeen kaupalla tilanteesta vammoitta olivat kisat Petrin osalta siinä.Tomi ajoi tasaisesti sijalle 18.

Toiseen erään starttasi siis ainoastaan Tomi Petrin nuollessa haavojaan teltalla. Rata oli selkeästi kuivanut aamusta, tosin spoorit olivat syviä ja niitä oli riittävästi. Tomi saapuikin ruutulipulle hienosti sijalla 6.

Seuraavan kerran tiimin kuskit ovat viivalla 21.10 järjestettävässä Säkylän cross-country kilpailussa, jossa ykköstavoite on saada kummatkin kuljettajat nätisti maaliin.

 

2 2

 

 

 

Last modified on Sunday, 30 September 2018 10:25

Yhteystiedot

  • mailinfo@kaartinenmotorsport.fi

Vauhdissa mukana